Friday, 9 May 2014

Kemalangan ...

Balik dari sekolah. Mama seperti biasa mengikut jalan mama. Nak keluar simpang. Eksiden. Allahuakbar.Panik. Mangas bawa motor. Umur 17  tahun. Berdarah muka.Lagi mama panik.Alhamdulillah kepala ok.Tapi persoalannya belum keluar pun simpang. Masih lagi di garisan. Camana leh langgar  motor. Ke motor tu skidded dan langgar mama? itu yg mama fikir.Dapat SMS pagi ni adik tu baru balik dari hospital dan selamat. Alhamdulillah. Budak tu takde lesen memandu.Bawa motor abg. Dia ckp settle luar je.Erm... seram sejuk rasanya. TRAUMA. Ya Allah Lindungilah Hambamu ini dari sebarang bala dan bencana dan lindungilah aku dari dizalimi oleh orang2 sekelilingku.

Thursday, 1 May 2014

Pagi dan powerpumping

Zaid hampir 1 tahun 8 bulan. Susu semakin kurang. tapi mama tak nak mengalah. mama tak nak miss pump susu lepas ni. perjalananan ada 4 bulan. bolehke mama teruskan. jawapannya boleh. mama akan berusaha.powerpumping dan jadual pam yang konsisten..

Jadual pam mama:

0900- pam 20-30min
1200- pam 20-30min
1500- pam 20-30min
1800- tandem & direct
2100- tandem & direct
0000- powerpumping
0300- pam 20-30min

boleh tak? jawapannya boleh.

Mama boleh.Ingat sikit2 lama2 jadi bukit.


hari itu birthday saya

29/8 its my birthdah Dah tua pun dan agak malu nak celebrate birthday My handsome husband ajak pergi mana-mana yang saya nak untuk celeb...