Saturday, 14 December 2013

Majlis Pernikahan Nur Shafini


Mama sekarang berada di Taiping.Menghadiri Majlis Pernikahan sepupu mama yang comel. Sama comel sama padan. Tema marooooonnn..romantik gitu. So jom layan gambar malam pernikahan.

         
    comelkan...semua diy termasuk baju

              mama dan nut shafini


 semoga anda diberkati Allah...semoga       jodoh anda sampai ke syurga.

Wednesday, 11 December 2013

bento untuk Zaid

Hari ni kami pagi-pagi nak bertolak ke rumah MIL n PIL. so gigih mama buatkan Zaid breakfast bento.scramble egg je kot..hehe sedap lak tue..resepi dari annabel karmel.cheesy scramble egg...
Hope zaid enjoy bila mkn.ok nak bersiap ni..bye.


Tuesday, 10 December 2013

Ikan kukus dengan tomato dan lobak

Hari ni satu lagi menu light n easy. Yang penting Zaid n mama boleh mkn. Senang dan berkhasiat. no rice for Zaid sbb sembelit. kesian dia..

we enjoy our foods...

Monday, 9 December 2013

Ikan masak kicap

Jam 4.30 petang baru mama dapat makan. Zaid baru tidur.haha alhamdulillah.ini je yg ada. Menu light and easy. Jemput makan semua.


      Alhamdulillah.

bestnya duduk rumah

seronoknya hari ni.duduk kat rumah.dh cuti lps jaga exam.zaid baru tidur.mama mandi pun belum. mmg camnike kalo jd surirumh. nk mandi pun susah.huhu, jgn merungut aida.oklh nak mandi, nk sembhyang.

baby snack- banana n strawberry

                

Hari ini mama saje buat snek utk Zaid. Erm suka nau Zaid. Makan sikit main yang lebih.next time boleh buat lagi.

Have a good day  ....

Saturday, 7 December 2013

tukar langsir ikea rm39.90

Malam tadi lepas zaid tido.. mengambil peluang untuk kemas bilik...kalau tidak anak bujang mama ni rajin sangat membantu.pantang jumpa penyapu,mesti datang nak tolong. takpe zaid nanti dah besar zaid kena tolong mama ye sayang.jadinya ini hasil pasang langsir...saje pasang sbb nk basuh langsir lama dah berhabuk.


                   atas chest drawer


          nampak tak langsir ikea tu


         cadar baru pasang sbb hntr dobi

                          ok bye

                           xoxo

* dah lama rasanya tak blog walking...hari ni nak jejln lah. Salam sabtu semua.

Monday, 2 December 2013

munchy's oat krunch

hujan-hujan...sejuk pulak tu...perut rasa lapar...so mama mkn biskut fav terbaru

MUNCHY's OAT KRUNCH DARK CHOCOLATE

Sedap sgt...sekali makan tiga peket...kalo flavour lain tak mknnye mama

     
P/s..ni bukan iklan berbayar

menyepi

setelah episod duka suami dan anak kena tahan wad, aku terasa amat insaf, terasa takut, "Ya Allah, janganlah kau ulangi semua ini&qu...