Friday, 22 November 2013

Jalan-jalan Cari Makan- Burgerbyte

Assalamualaikum semua,

Malam ni mama dan family makan di luar sahaja.Bila agaknya mama ni nak jadi rajin macam Mat Gebu yang masak makanan best2... Takpun jadi rajin macam kak milah yang suka masak dan duduk rumah. Jadinya destinasi jalan-jalan cari makan mama kali ini ke satu tempat yang baru saja dibuka..tak barulah jugak dalam setahun...

BURGERBYTE

                                       


So makanan yang mama order malam ni adalah burger.

                                

Dan juga ice lemon tea...

                                         

Buat pengetahuan semua...daging burger yang dijual adalah ori...burger buat sendiri...erm sesiapa yang datang seremban jomlah singgah sini.


Namun zaid juga yang kesian..makanan untuk kids tiada..makan kentanglah gamaknya.

                                   


                                                               XOXO


Sunday, 10 November 2013

Buggy baru Zaid -Obaby

zaid dapat buggy baru...sebab stroller lama yang ada tu rodanya tak lancar dan  berat. hari tu pernh sekali shopping tak bawa stroller.sakit betul pinggang mama dukung zaid. Jadinya mama beli buggy ni sebb ringan dan jimat space kereta.lgpun keta mama kecik je...
tak taulh nape mama pilih obaby stroller.tapi obaby ni walaupun buggy dia tak ringan sangat.oklah yang penting mama boleh angkat. So nilah buggy zaid...

                                


                                 


ciri-cirinya:
- boleh lipat payung
- berat lebih kurang 7.0kg
- boleh recline 
- tayar lancar bila kt shopping mall
- senang tolak dan menyelit2 kat shopping mall yg sempit
- award winning kat UK

Apa yang tak best ttg Obaby ni:
- kita takleh facing baby
- bila baby nk tidur kena beli cushion stroller kasi tebal
- takda peekaboo window

ok...happy shopping semua...



hari itu birthday saya

29/8 its my birthdah Dah tua pun dan agak malu nak celebrate birthday My handsome husband ajak pergi mana-mana yang saya nak untuk celeb...