Sunday, 29 September 2013

Puding roti Kurma

Assalamualaikum mama-mama...

Semalam pagi Zaid breakfast puding roti. mama buat sebab nak habiskan roti. kalau tak alamatnya ke tong sampahlah roti tu.

jadi mama buatlah puding roti. Simple aje.

Bahan-bahannya :
1. Roti di siat2...
2.fresh milk
3. Puri kurma
4. Telur setengah biji

cara-caranya : 

1. campurkan telur, fresh milk, telur dan whisk semua bahan2 tu.
2. Curahkan dalam roti
3. Bakar 180 degree celcius selama 30 minit.

So it turn like this...



And zaid was very happy... Bila breakfast...

       Nyum...nyum....

Happy cooking mama-mama semua...

Saturday, 28 September 2013

Universal Studio Singapore


Family trip mama. Arrived 15 September 2013. Best sangat, tapi hujan. Banyak ride tak dapat naik. Maybe nak pergi lagi akan datang. 

Sunday, 22 September 2013

New gadget in the house


                         
                                



Hari ni mama gi jalan-jalan. Tetiba terbeli gadget di atas. alhamdulillah dapat gak. Kalau tak asyik rebut-rebut dengan husband tab yang ada di rumah.Mama suka guna gadget ni sebab mama suka baca blog dan satu lagi senang nak buat kerja sekolah mama. 

Wednesday, 18 September 2013

Zaid dah setahun


Inilah anakku yang pertama, Ahmad Zaid bin Ahmad Faizal.Dilahirkan di Hospital Tuanku Jaafar Seremban jam 3.38pm pada 6/9/2012.Ingat lagi ketika itu, mama di induce sekali.tapi disebabkan ctg baby lemah mama terpaksa lahirkan baby secara pembedahan.Alhamdulillah..selama 5 tahun penuh dugaan...akhirnya Allah kurniakan rezeki yang tak ternilai. Semoga Zaid menjadi anak yang soleh dan hamba yang bertakwa pada Allah.

Selamat Hari Lahir yang pertama anakku !

menyepi

setelah episod duka suami dan anak kena tahan wad, aku terasa amat insaf, terasa takut, "Ya Allah, janganlah kau ulangi semua ini&qu...