Friday, 16 August 2013

Resepi Baby : Homemade rusk biskut

Hye all mommies...

Hari ini mama ingin berkongsi satu resepi yang mama ambil dari buku resepi Annabel Karmel

Kita sedia maklum biskut rusk yang ada di pasaran sedikit manis...(tapi mama beli juga)...buat spare kot-kot Zaid lapar

Bahan-bahannya:

  • roti gardenia wholemeal/wholegrain/roti yang putih - dalam kes ini mama gunakan roti putih sebab nak habiskan stok.
  • unsalted butter
Cara-caranya :

Penyekkan roti bagi nipis, kemudian ambil biskut cutter, cut the bread...

Kemudian, boleh taburkan unsalted butter yang disagat atau kalau ada puree buah-buahan sapukan.

 so jadi macam ni, yang kuning di atas tu unsalted butter


kemudian...bakar dalam oven 175 Celcius selama 15 minit


 then siap dimakan...boleh simpan dalam airtight container 2-3 hari...



 nyummy sedap sangat...mama pun tumpang makan.

Happy Cooking Mama semua !

No comments:

Post a Comment

hari itu birthday saya

29/8 its my birthdah Dah tua pun dan agak malu nak celebrate birthday My handsome husband ajak pergi mana-mana yang saya nak untuk celeb...