Thursday, 31 August 2017

hari itu birthday saya


29/8 its my birthdah
Dah tua pun dan agak malu nak celebrate birthday
My handsome husband ajak pergi mana-mana yang saya nak untuk celebrate

So, i decide gi IOI Mall Putrajaya
Jalan2 makan di Fish Manhattan
Kenyang sampai ke malam
Pastu husband suruh beli hadiah
Takdenya saya nak pilih hadia
I segan gitu, suka lagi surprise hadiah dibalut dan dibuka

Then, tengok ice skating




Sempena birthday dan hari tua, makeup kucing akak buat




Muka budak happy teman mama makan !




Tq teman mama jalan2, bawa mama makan dan celebrate birthday mama. Love both of you. 😘😘




Saturday, 20 May 2017

menyepi

setelah episod duka suami dan anak kena tahan wad,
aku terasa amat insaf,
terasa takut,
"Ya Allah, janganlah kau ulangi semua ini"
memang amat memupuk kesabaran
Aku harap dengan ujian ini, ada sinar baru untuk kami

Ya, memang aku x heboh2 pun yang anak dan suami masuk wad
even kawan sekolah aku pun ada yang tak tahu
sebab aku rasa aku tak perlu bising-bising mencanang satu malaysia tentang kejadian ini
sebab aku tak suka anak aku sakit, aku tak suka juga suami aku sakit

mertua aku pun tak tahu,
sebab diorang pun x berapa nak sihat,
aku tak nak diorang risau
suami aku tak nak diorang risau


Sunday, 14 May 2017

Satu rumah dilanda demam, virus yang tak dikenali

Assalamualaikum,
Kisah ni bermula 30/4...suamiku demam tak larat langsung siap dah sampai office patah balik balik rumah terus melepek tidur,
Esoknya sama juga melepek, makan ubat kebah, habis ubat demam balik
Itulah simptom2nya,
Hari ke 4 bawa husband pergi check darah,
Platlet ok,semua ok

Then, aku pula diserang demam,
Memang pelik, rasa nak tidur
So hari selasa kitaorang semua pergi klinik Iman,
Aku buat drama macam nak jatuh bila gerak,
Sema kakitangan kat klinik meluru kat aku
Bila check aku tak demam pun,
Pada masa ni Zaid dah mula demam

Pastu aku sihat, suami aku macam tu juga,
Zaid mula demam, x lalu makan,
Kesian betul
Zaid demam 4 hari, aku hari sabtu 6/5 bawa Zaid pergi KPJ,
Denggi non reactive, platlet rendah 95,
Tanga emak mungkin sebab dia tak makan
6/5 doktor suruh buat xray,
Paru2 tak clear,
So buat pertama kali Zaid admitted KPJ Seremban
Doktor mula dengan antibiotik,
Alhamdulillah beberap hari Zaid dah ok,

9/5 husband rasa tak sedap badan
Husband minta klinik Iman refer ke KPJ
So husband pun admitted to KPJ Seremban
Maka berkampung aku kat KPJ Zaid punya wad tingkat 4, husband tingkat 3.

Jumaat husband boleh keluar,
Suruh dia minta dr wilson keluar gak
Dah x lalu nak duduk ward
Akhirnya malam Zaid pun boleh keluar

Ohh lega, tapi babah masih x larat juga, Zaid still ada selsema sikit,
Aku pun ada batuk lagi..
Ya Allah sembuhkanlah kami...
Ampunkan dosa2 kami.

Wednesday, 26 April 2017

Kisah 1DVM WTP

Mari aku cerita,
Kelas ni setakat ni paling thrill aku ajar,
Aku dah pernah jumpa kelas yang betul-betul nakal yang mana bila aku kerja dia boleh lari buka pintu makmal dan keluar...tapi bila aku paksa duduk siapkan lab report dia akan bersungguh-sungguh siapkan.
Aku pernah ajar juga kelas yang lemah, tapi bila aku cakap buat dia akan buat.
Tapi kelas wtp ni lain macam betul.bila aku ajar dia bercakap, bila aku suruh buat kuiz pun bercakap.diorg ni baik-baik sebenarnya tapi bab bercakap tak boleh berhenti.aku pelik betul.dulu masa aku belajar, means sekolah budak-budak lelaki semua senyap je
Agaknya sekarang ni zaman dah berubah.
Hari ni nak tergelak aku dapat surat cinta mohon maaf sebab kenakalan diorg.dah lama betul tak dapay surat2 ni zaman bercinta ye lah.

Budak-budak, esok nak exam ni. Naik risau aku dibuatnya.
Cuma apa yang aku boleh buat aku kena maafkan diorg.
Kalau tak nanti semua xleh jawab exam
Bila corot nanti kelas aku gaj yang corot
Tak pasal2 kena panggil dengan pengarah.


Wednesday, 19 April 2017

When all the orders by whatsapp

Sekarang ni semua arahan adalah melalui whatsapp
Nak tahu tak kalau saya memanglah saya orang paling lewat tahu arahan dari whatsapp ni. Sebab apa sebab saya ni jenis tidur awal dan tak sempat pun nak baca whatsapp

Cuma whatsapp yang penting macam dari tadika anak je saya akan baca.

So, sila ingatkan kalau ada arahan yang terkini.

Sebab banyak betul kerja nak ingat.

Jangan marah ye.

😍

Tuesday, 18 April 2017

Cuaca panas sangat sekarang !

Nampaknya cuaca panas sekarang
Hari Ahad hari tu Zaid sports day
Kat padang dalam pukul 10 rasalah badan Zaid
Ehhh apasal panas pulak

Ohh relaks dulu,
Bila balik tu sah memang panas
Mandikan turun sikit panas
Menjelang petang suhu makin tinggi
And tak lama lepas tu hujan turun
Masa tu kita orang on the way balik Seremban

Bila malam macam tu juga
Nak tak nak kena on PCM
Bagi dia makan alhamdulliah pagi tu dah kebah
So mama kena ambil CRK juga jaga dia
Kesian Zaid macam nampak stress kat padanv
Lepas ni kena betul-betul fokus kat dia
Bagi makan betul-betul
Suruh dia rehat cukup-cukup
Masak sedap-sedap
Supaya dia berisi sikit
Ni kurus je anakku

Anyway Zaid mama always love you
Mama doa Zaid sentiasa di bawah perlindungan Allah

Wednesday, 12 April 2017

thanks adriana & ain !

Hari ini, Zaid taknak pergi sekolah
Zaid cakap aunty tak bagi pergi sekolah sebab dia batuk dan selsema
Tapi bila telefon bukan main ceria suaranya
Kadang-kadang aku pun x faham kenapa tadika tak bagi Zaid pergi sekolah sedangkan selsema dia dah nak kering pun
So, meragam punya meragam F hantar Zaid pergi Sg Merab
Thanks mak dan ayah sebab jaga Zaid

Sekolah hari ni penuh dengan budak OJT
Ohh kembali semula ke sekolah sebab lengkapkan PB dan sudahkan tesis sebelum konvo
Wahhh! Dah nak konvo
Batch pertama dari KV Ampangan
Adalah jumpa beberapa orang tadi
Ada juga terjumpa kekasih buah hati duduk sambil makan aiskrim yang koperasi jual
Ohh ye koperasi dah jual aiskrim
Sempat juga tadi membeli magnum red velvet
Review magnum almond lg sedap
Siapa yang aku jumpa
Amirul Yunos, Rafiq dan zawana
Zawana bukan main berambu-rambu baju dia pakai
Dah besar dah bebudak ni

Tengahari masa kelas sains dengan 1dvm wtp ain dan adriana belanja saya dominos pizza
Sedap pizza yang kamu belanja cikgu
Nanti ada rezeki cikgu belanja kamu semua ye
Kelas yang baik cuma suka bercakap
Ada je isunya...
Anyway terima kasin banyak2 belanja cikgu pizza
Lepas makan malam cikgu

Ok..see ya tomorrow.

hari itu birthday saya

29/8 its my birthdah Dah tua pun dan agak malu nak celebrate birthday My handsome husband ajak pergi mana-mana yang saya nak untuk celeb...